Munk i förklädnad arresterad efter 13 år på flykt för påstått mord

Suphan Buri —

En munk i förklädnad på flykt i 13 år greps i Suphan Buri-provinsen för avsiktligt mord.

Den 3 oktober 2023, Pol. Överste Natthapong Kerdiam och en polisgrupp tillfångatog en munk, endast identifierad som Mr. Anon, 33-åring, på en arresteringsorder från Amnat Charoens provinsdomstol vid Dhamma Retreat, Song Phi Nong-distriktet, Suphan Buri-provinsen.

Herr Anon åtalades för flera allvarliga brott, inklusive påstådda avsiktligt mord. Händelsen inträffade redan 2010 när han påstås ha begått ett mord med ett vasst vapen och skar ett offer i halsen i Mueang-distriktet, Amnat Charoen-provinsen. Den skyldige hade flytt i förklädnad som en munk på en regional pilgrimsfärd i mer än 13 år.

Undersökningsgruppen tog dock efter och fångade den skyldige som bodde i Dhamma reträtt, Suphan Buri-provinsen. Vid en inledande utredning förnekade Anon anklagelserna innan han överfördes till Muang Amnat Charoens polisstation för ytterligare rättsliga förfaranden.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.