Tragisk olycka i Saraburi: Tretton elstolpar kollapsar under installationen, 12 skador och 2 dödsfall

FOTO: Khaosod

Saraburi —

Den 2 oktober 2023, Pol. Kapten Thongkham Phoyai, underinspektör för undersökningen, Ban Mo polisstation, Saraburiprovinsen, fick en rapport om att tretton 14 meter höga betongstolpar med högspänningsledningar föll ner under installationen i Ban Krua Subdistrict, Ban Mo District, Saraburi Province . En räddningsgrupp sändes omedelbart ut för att hjälpa de skadade och skicka dem till närliggande sjukhus.

FOTO: Khaosod

På olycksplatsen kollapsade plötsligt 13 nyligen installerade elstolpar över 14 meter höga under installationen, vilket ledde till 12 skador och 2 dödsfall. Räddningsteamet utförde första hjälpen och överförde de sårade till det närliggande Tha Ruea-sjukhuset och Ban Mo-sjukhuset.

Tyvärr resulterade incidenten i 2 dödsfall som senare identifierades som Katin Sivilaisak, 27 år gammal från Laos, och Xem Kavanh, 26 år gammal, också från Laos.

FOTO: Khaosod

En förhör med okända vittnen avslöjade att arbetarna nivellerade elektriska ledningar under installationsprocesser. Plötsligt rasade de nyinstallerade stolparna som dominobrickor, totalt 13 betongstolpar. Arbetarna anställdes från den provinsiella elmyndigheten, Tha Ruea-distriktet, Phra Nakhon Si Ayutthaya-provinsen.

Samreng Phumma, provinsiell elmyndighetschef, sade att en ytterligare utredning kommer att genomföras grundligt för att hitta den verkliga orsaken av olyckan.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.