Pattayas nattlivsföretag nöjda med planerade senare stängningstider

Pattaya —

Operatörer av nöjesställen i Pattaya är i allmänhet nöjda med premiärministerns plan att förlänga stängningstiderna till 1 för att öka ekonomin i turistområdena, som troligen kommer att omfatta Pattaya.

Inrikesminister Anutin Charnvirakul uppmanade nyligen relevanta tjänstemän att identifiera lämpliga områden för att förlänga stängningstiderna för nöjesställen till klockan 1 i allmänhet, som svar på Premiärminister Srettha Thavisins direktiv som syftar till att stärka ekonomin.

TPN noterar att vissa områden i nöjeszoner redan har senare stängningstider, men detta förslag skulle tillåta arenor utanför dessa zoner, som i östra Pattaya eller Jomtien, att lagligt hålla öppet till 1:XNUMX.

Det finns också förslag om att utöka nöjeszonerna helt, särskilt till Jomtien. Nuvarande nöjeszoner i Pattaya har inte förändrats sedan 2002, men Pattayas landskap har förändrats avsevärt sedan denna tid, med hundratals barer utanför centrala Pattaya. Tyvärr måste många tekniskt sett agera som "restauranger" eftersom nöjesställen inte är officiellt tillåtna.

Sammantaget verkade nyheten komma som en fröjd för operatörer av nattlivsställen i Pattaya, eftersom utvidgningen främst riktar sig till populära turistattraktioner som Pattaya och Phuket, enligt premiärministern.

Torsdagen den 5 oktober avslöjade Damrongkierati Phinijkarn, sekreteraren för Pattaya Entertainment and Tourism Industry Association, för The Pattaya News att policyn bådade ett gott tecken för turismen i staden.

Förlängningen av stängningstiderna från midnatt till 1 kommer att gynna ägare och anställda i nattföretag och till och med försäljare som säljer varor i området.

Men Mr. Damrongkierati sa ur sitt personliga perspektiv, han önskade att regeringen helt skulle häva begränsningen och tillåta underhållningsföretag att fungera 24/7 som i andra länder som Spanien.

Mr. Damrongkierati sade ändå att det är avgörande att ha strikta regler på plats för att styra dessa tjänster. Sådana bestämmelser är nödvändiga för att förhindra negativ påverkan på samhällen och för att säkerställa kundernas säkerhet. Dessa regler bör också ta upp frågor som rattfylleri och hantering av bullernivåer, föreslog Damrongkierati.

Om regeringen ytterligare ska förlänga drifttiden efter 1:4 i framtiden, rådde Damrongkierati att de skulle testa det i Pattaya genom att förlänga det till XNUMX:XNUMX för att se hur det går.

Ändå nämnde premiärminister Srettha att att tillåta 24/7-operationer kanske inte är den idealiska lösningen. Han sa att det skulle vara ett bättre tillvägagångssätt att förlänga de nuvarande öppettiderna och noggrant utvärdera underhållningszoner, med hänvisning till att detta också skulle bidra till att förhindra korruption bland tjänstemän.

Samtidigt uttryckte Mrs. Lamphueng 'Lisa' Hamilton, ordförande för Pattaya Night-Business Entrepreneurs Association, sin tacksamhet för regeringen och citerade förlängningen som ett långvarigt mål för hennes förening.

Hon trodde att den nuvarande stängningstiden midnatt (eller 2 beroende på specifika zoner) för nöjesställen inte stämmer överens med den nuvarande situationen, och lägger till att utländska turister vanligtvis inte börjar sina kvällar förrän 10 eller 11, och att ställena har stängt inom kort. efter det är inte ett sunt affärsbeslut.

En beskyddare vid namn Ms. Anisa, 39, delade sina tankar med The Pattaya News och sa att stängningen kl. 1 är en bra idé eftersom alla inte avslutar arbetet samtidigt. Vissa människor som slutar sent har bara några timmars fritid, och de nuvarande stängningstiderna hindrar dem från att njuta av en utekväll, sa Anisa.

När det gäller potentiella effekter, trodde beskyddaren att det inte borde vara många effekter eftersom polisen redan har åtgärder på plats för att säkerställa säkerheten och välbefinnandet för turister och samhällen nära nöjesdistrikten.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.