Thailändsk satellit THEOS-2 lansering uppskjuten på grund av elproblem

Thailand -

Lanseringen av Thailand Earth Observation Satellite 2 (THEOS-2) som var planerad till lördagen (7 oktober)th) har skjutits upp.

Våra tidigare berättelser:

Thailand Earth Observation Satellite 2 (THEOS-2) är planerad att lanseras i oktober, vilket bekräftats av Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA).

Thailands andra jordobservationssatellit, känd som THEOS-2, är inställd på att skjutas upp i omloppsbana den 7 oktober, enligt ministern för vetenskapsforskning och innovation för högre utbildning Supamas Isarabhakdi.

Nu till uppdateringen:

Klockan 10:36 på lördagen (7 oktoberth), berättade ministern för vetenskapsforskning och innovation för högre utbildning Supamas Isarabhakdi som var vid Arianespace Center i Sydamerika där THEOS-2-satelliten skulle lanseras för pressen om förseningen.

THEOS-2-satelliten var planerad att skjutas upp klockan 07:36 thailändsk tid. Tekniker fann dock att satelliten inte kunde skjutas upp på grund av överbelastning av elektricitet före uppskjutningen från Vega Rocket som användes för att skjuta upp satelliten. Nästa schema för att skjuta upp satelliten diskuteras.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.