Oljeläckage i Laem Chabangs hamnområde uppmanar till snabb sanering

Laem Chabang—

Ett mudderverk i hamnen i Laem Chabang hamnprojekt fas 3 har en oljeläcka som påverkar det närliggande havet. Men enligt relevanta tjänstemän kommer oljeabsorptionssaneringsprojektet att slutföras snart.

Smakämnen Laem Chabang hamnavdelning, Chonburi Harbour Master och SRIRACHA OFFSHORE 88 CO, LTD. inledde en operation för att ta kontroll över oljeläckan med hjälp av en oljeabsorbent (Boom). Kemikalierna skulle också minimera påverkan på vattenmiljön och det marina livet närliggande.


Den 5 oktober 2023 avslöjade Mr. Virayut Swangchaeng, biträdande direktör för Laem Chabangs hamn, vid en inledande undersökning att de inte kunde lokalisera platsen där läckaget började. Herr Viraryut avbröt sedan frakten omedelbart. För närvarande är situationen under kontroll och oljeabsorptionen kommer snart att vara klar.

"Därför kan medborgare som bor i området känna sig tillfreds eftersom det inte kommer att finnas några ytterligare oljeläckor i havet", sa Mr. Virayut i ett tal till lokala medier.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.