Sattahip Residents Cry Foul Over Seaside Resort Building Pool på Na Jomtien Beach

Sattahip —

Invånare i Sattahip-distriktet i Chonburi uppmanar relevanta myndigheter att granska en badort som har byggt en pool och andra faciliteter direkt på Na Jomtien Beach.

Flera oroliga medborgare som bor nära Na Jomtien Beach har uppmanat Jomtiens kommun att undersöka en anonym resort som ligger nära den berömda skaldjursrestaurangen Lung Sawai för att bygga en stor pool som har sträckt sig ut på stranden.

Anläggningen har en pool som når Na Jomtien Sea och i princip blockerar människor från att ta sig över till andra sidan stranden. Namnet på orten undanhölls dock för att möjliggöra ytterligare utredning av relevanta myndigheter.

Bortsett från detta har resorten också en skylt som lyder "Privat område, ingen intrång." Thailändska medier rapporterade att anläggningen verkar vara stängd och poolen verkar ha byggts under de senaste två åren baserat på information från Google Maps.

Bekymrade medborgare som bor i området uppmanar de marina myndigheterna att avgöra om anläggningen har gjort intrång i det allmänna området på stranden eller inte. De kräver också att få veta om resortägaren har tillstånd att bygga anläggningen.

Som presstid har resortägaren inte släppt ett offentligt uttalande som svarar på anklagelserna.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.