Thailändska utrikesdepartementet rapporterar 12 thailändska offer i Hamas överraskande attack mot Israel

FOTO: CNN

Nationellt —

Det thailändska utrikesministeriet rapporterade måndagen den 9 oktober att minst 12 thailändare som arbetar i Israel har dödats under Hamas militära attack, medan åtta har skadats (två allvarligt), och 11 har tagits som gisslan.

Siffrorna är dock fortfarande fluktuerande eftersom thailändska tjänstemän har svårt att få information från den israeliska regeringen för närvarande, rapporterade ministeriet.

Enligt en rapport från arbetsministeriet dödades endast en thailändsk person, nio skadades och elva togs som gisslan.

Det finns så många som 30,000 1,099 thailändare som arbetar i Israel, och XNUMX XNUMX av dem har redan registrerat sig hos det thailändska arbetsministeriet för att flygas hem, avslöjade arbetsminister Phiphat Ratchakitprakarn på måndagen.

Det thailändska flygvapnet samordnar med den israeliska regeringen för att börja flyga thailändare tillbaka till Thailand mitt i den pågående avstängningen av det israeliska luftrummet.

Av de 30,000 5,000 thailändska människorna arbetar omkring XNUMX XNUMX nära Gazaremsan, där striden för närvarande pågår.

Minister Phiphat sa att han underrättades av den israeliska regeringen om att två av de offer som ursprungligen rapporterades vara thailändare i själva verket var kinesiska medborgare, men detta väntar fortfarande på en bekräftelse.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.