Ryskt par i Pattaya drabbas av panikattack och skyller på att äta kaka med cannabis

Pattaya —

Ett ryskt par drabbades av en påstådd panikattack i morse efter att ha påstått att de hade konsumerat en kaka med cannabis i Pattaya. De vägrade dock att föras till sjukhus.

Sawang Boriboons räddningsarbetare fick ett samtal från en thailändsk-rysk tolk klockan 1 idag, den 11 oktober, och rapporterade att det fanns två ryska turister som led av vad som verkade vara en panikattack. Paret fick andningssvårigheter efter att ha ätit en kaka blandad med cannabis, enligt tolken.

Ett livräddande team reste omedelbart till ett hotell på Jomtien Second Road i Nongprue-distriktet i Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen, där paret var inkvarterat. De hittade turisterna, vars namn inte rapporterades till pressen, på platsen, och genom en tolk beskrev de att de kände svaghet i sina lemmar, rasande hjärtan och kändes som om tiden hade saktat ner till en krypning. Det var oklart om paret någonsin provat cannabis tidigare eller hur mycket de konsumerade.

Räddningsteamet insåg allvaret av situationen och beslutade att transportera paret till ett sjukhus. Men under transiteringen blev de ryska turisterna plötsligt upprörda av okänd anledning. De signalerade häftigt teamet att sluta, ropade och dunkade på ambulansdörren.

Följaktligen parkerade räddningsteamet fordonet vid sidan av vägen, släppte ut paret och underrättade Pattayas polisstation. När poliserna kom till platsen försökte de lugna de två turisterna och övertala dem att åka till sjukhuset för vård. Ändå vägrade de att gå men ville inte beskriva sina exakta skäl. Poliserna ordnade sedan att de återvände till hotellet.

Cannabis avkriminaliserades i Thailand 2022 men har varit föremål för debatt ända sedan dess, särskilt när det gäller användningen av det för rekreation.

Bara en dag innan (10 oktober), an Israelisk turist gjorde en scen på Walking Street i Pattaya och skyllde händelsen på att röka cannabis. Mannen erkände att han rökt cannabis för att minska stressen som han hävdade orsakades av det pågående kriget mellan Israel och Hamas. Han stöld också i en närbutik, som han också skyllde på cannabis, och greps och åtalades.

TPN noterar att det inte verkar finnas några vetenskapliga bevis för att cannabisanvändning får en att snatta.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.