Thailändsk polis griper illegal vapenhandlare för mordförsök i Bangkok

Bangkok —

En illegal skjutvapenhandlare på nätet greps anklagad för mordförsök på en bensinstation i Phawet-området, Bangkok.

Den 10 oktober 2023 tillfångatog Thai Central Investigation Bureau (CIB) en ung man som endast identifierades som Chanachon, 19 år gammal, på en arresteringsorder från Minburi Criminal Court. Arresteringsordern anklagar Chanachon för att ha konspirerat för att försöka mörda en annan, inneha skjutvapen utan rätt tillstånd och bära skjutvapen i en stad utan skälig anledning.

Detta är en del av ett pågående rikstäckande tillslag mot illegala skjutvapen, som ses nedan.

Läs om operation i nationell skala i Thailand riktar sig mot illegala vapen i 47 provinser här.

Vad beträffar detaljerna i anklagelserna i arresteringsordern, oDen 30 augusti 2023 sköt en misstänkt som senare identifierades som Chanachon från sitt fordon mot en grupp tonåringar som samlades vid en bensinstation i Prawet-området, Bangkok. De avsedda skotten missade dock och lösa kulor träffade och skadade allvarligt en oidentifierad oskyldig anställd som arbetar på bensinstationen.


Under utredningen upptäckte CIB-teamet att Chanachon var administratör på en sida på sociala medier som sålde olagliga skjutvapen. Han hade också ofta för vana att använda skjutvapen för att hota människor och hade tidigare gripits för innehav av skjutvapen och narkotika.

Chanachon har enligt uppgift erkänt för CIB-poliser att han begått det ovannämnda brottet och eskorterades senare till Prawets polisstation för rättsliga förfaranden.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.