Thailändska flygvapnet står inför utmaningar att repatriera medborgare från konfliktzoner i Israel

Nationellt —

Royal Thai Air Force hävdade att de kommer att repatriera thailändska medborgare hem från Israel som vill återvända, men de har för närvarande svårigheter att komma åt den territoriella himlen i vissa länder. Processen kommer att ta längre tid men tar stor hänsyn till säkerheten för berörda tjänstemän och flyktingar.

Den 11 oktober 2023 talade Air Chf Mshl Panpakdee Pattanakul, befälhavare för Royal Thai Air Force, om ett repatrieringsuppdrag för thailändska medborgare i Israel. Det thailändska flygvapnet var väl förberett sedan kriget mellan Hamas och staten Israel bröt ut den 7 oktober 2023. Till en början fanns Airbus A340 och C-130 i totalt 6 enheter och medicinsk personal ombord redo att repatriera thailändska medborgare som ville komma hem.

När det gäller avgångstiderna kunde detaljerna inte lämnas ut på grund av säkerhetsskäl. Men repatrieringsflygen skulle ske omedelbart efter deras ankomst till Israel.

Air Chf Mshl Panpakdee hävdade att det thailändska flygvapnet har bara en begränsning för att komma åt den territoriella himlen i vissa länder. Därför måste de ta rondell och säkra flygrutter med tanke på säkerheten för relevanta officerare, resurser och flyktingar.

Normalt skulle det ta åtminstone några veckor för repatrieringsuppdrag, men utrikesministern kunde samordna med den israeliska regeringen för att minska processens varaktighet.

Enligt en färsk rapport om antalet thailändska medborgares begäranden om återvändande fanns det mer än 3,000 XNUMX individer som skulle ta tid att repatriera alla. Air Chf Mshl Panpakdee sa: "Med det fantastiska samarbetet vi har från kommersiella flygbolag kommer det att reducera hemtagningstiden enormt."

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.