Pattaya City Braces för Famous Vegetarian Festival 2023

Pattaya —

Den spännande Pattaya Vegetarian Festival är på väg att börja denna helg och pågår från 14 oktober till 24 oktober 2023.

Denna festival, med rötter i taoismen, kretsar kring att hedra de nio kejsargudarna. Lokalt känd som 'Jai Chai', som betyder 'ät grönsaker', tros det att undvikande av kött medan du ber kan leda till en djup rensning av sinne, kropp och ande. Festivalen infaller vanligtvis i oktober, efter den kinesiska kalenderns växande måncykel. Förutom phuket, Pattaya är en av de bästa platserna i Thailand för att uppleva denna händelse.

Pattayas vegetariska festival firas vanligtvis av kinesiska invandrare som evakuerade för länge sedan till Thailand under Ayutthaya-perioden för blomstrande handel med länder som Portugal, Holland och Frankrike.

Dessa tidiga kinesiska bosättare trodde på skyddande gudar för sina samhällen, och denna tradition har förts vidare till thailändska samhällen, som varat genom tiderna.

En betydande del av den vegetariska festivalen inkluderar imponerande ritualer och uppträdanden, med anmärkningsvärda handlingar av självdisciplin som att gå på glödande kol, klättra på vassa stegar och piercingar. De fromma troende genomför dessa demonstrationer för att visa sin respekt för sina förfäder och gudar.

Pattaya Vegetarian Festival lovar att erbjuda en fängslande kulturell upplevelse, som blandar gamla traditioner med häpnadsväckande uppvisningar av tro och hängivenhet. Oavsett religion och nationalitet är alla inbjudna till evenemanget på de flesta av de lokala räddningstjänststiftelserna.

I Pattaya är huvudevenemanget och marknaden vid Sawangboriboon-templet i Naklua, som ligger nära den stora fiskmarknaden Lan Pho Naklua och Lan Pho Public Park. Det ligger nästan tvärs över gatan från detta område.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.