Påstådd kinesisk Bitcoin-svindlare som opererade i Pattaya slogs fast i Chiang Mai

Chiang Mai -

En kinesisk medborgare greps i Chiang Mai i går för övernattning mer än 1,000 XNUMX dagar och påstås lura andra att köpa grafikkort som används för brytning av kryptovalutor.

Den misstänkte, identifierad av polisen som 38-årige Chen Long, greps den 11 oktober i en bostadsrätt i Fa Ham-området i Mueang-distriktet, Chiang Mai-provinsen. Han anklagades för bedrägeri och övervistelse med en häpnadsväckande varaktighet på över 1,267 XNUMX dagar.

Enligt den arresterande polisen ska Chen Long ha lurat många offer i Pattaya till att köpa datorgrafikkort som används för brytning av kryptovalutor. Han misslyckades dock med att leverera de utlovade varorna och gömde sig. Den resulterande ekonomiska förlusten rapporterades vara över tre miljoner baht.

Den misstänkte hade undgått myndigheterna i över ett år innan han greps. Från och med nu går han igenom rättsliga förfaranden och är utsatt för utvisning från Thailand, uppgav polisen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.