Brandman misstänkt för mordförsök tillfångatagen av Nakhon Si Thammarat-polisen efter nästan 20 år på flykt

Nakhon Si Thammarat —

Nakhon Si Thammarat-poliser tillfångatog en brandman, misstänkt för mordförsök, efter att ha flytt i nästan 20 år.

Den 12 oktober 2023 fångade en Crime Suppression Division (CSD) en mördarförsök som endast identifierades offentligt som Mr. Sittiphon, 41-åring, på en arresteringsorder från Trang Provincial Court. Sittiphon stod anklagad för att ha konspirerat till försök till mord med uppsåt och för innehav av skjutvapen och ammunition utan tillstånd.

I december 2003, enligt arresteringsordern, var Sittiphon fortfarande högskolestudent. En dag drack Sittiphon med sina vänner framför sin hyreslägenhet och ett offer, som bara offentligt identifierades som Mr. Santichai, hans tre vänner och hans flickvän gick förbi Sittiphons rum. Sittiphon skrek retsamt åt flickan, dock blev Santichai arg, han och hans vänner stormade sedan mot Sittiphon och hans vänner. Under händelsen tog Sittiphon sin kniv som ett vapen och hans vän använde ett skjutvapen för att skjuta mot Santichai och hans vänner innan han flydde.


Senare samlade en utredningsgrupp bevis som ledde till utfärdandet av arresteringsorder för Sittiphon och hans vänner. Sittiphon klarade sig dock framgångsrikt undan arresteringen i nästan 20 år, arresteringsordern skulle löpa ut om bara några veckor den 3 december 2023.

Under utredningen spårade CSD-teamet upp Sittiphon som arbetade på Khu Khwang brandstation, Nakhon Si Thammarat. Poliserna tillfångatog sedan Sittiphon och eskorterade honom till Huai Yots polisstation för ytterligare rättsliga förfaranden.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.