Dödlig olycka med vegetariskt festivalområde i Phuket leder till allvarliga rättsliga åtal för föraren

Phuket -

En kvinnlig Mercedes Benz sedan-förare åtalas för vårdslös körning som orsakat dödsfall efter att ha kraschat in i ett berömt vegetariskt festivalområde i Phuket Town bara några dagar före den officiella starten av evenemanget.

Vår tidigare historia:

En person dödförklarades på platsen medan minst sju personer har skadats efter att en sedan störtade in i det vegetariska festivalområdet i Phuket Town bara några dagar före den officiella lanseringen av festivalen.

Nu till uppdateringen:

Phuket Citys ställföreträdande överstelöjtnant Sarawut Chotsuwan berättade för The Phuket Express att det var ett dödsfall och totalt tio skador inklusive Mercedes Benz-föraren som nu offentligt identifieras som Mrs. Aroon Thongsarn, 62.

Mrs. Aroon berättade för polisen i Phuket City att hon blev yr när hon körde innan hon av misstag tryckte på gaspedalen istället för bromsen, vilket orsakade olyckan.

Ett lokalt sjukhus har ännu inte avslöjat hennes alkoholblodprovsresultat. Men i detta skede står hon inför anklagelser om vårdslös körning som orsakat skador, skador och ett dödsfall, noterade överste Sarawut.

Mrs. Aroon har inte släppt en omedelbar vädjan, men hon verkar hålla fast vid sitt uttalande om att ha drabbats av en medicinsk nödsituation som ledde till händelsen.

Händelsen har också lett till fortsatta klagomål på sociala medier som frågar varför vägen fortfarande var öppen för trafik, även enkelriktad, när det var begränsat med utrymme och många försäljare redan sålde vegetariska rätter. Phuket-tjänstemän har inte formellt svarat på frågorna i nuläget annat än att festivalen inte hade börjat officiellt ännu under tiden för olyckan, men när festivalen öppnar kommer vägen att vara stängd för trafik och endast öppen för fotgängare.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Phuket Express.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/