Klagomål leder till inspektion av migrantarbetarläger i Phra Nakhon Si Ayutthaya

Phra Nakhon Si Ayutthaya —

Phra Nakhon Si Ayutthayas lokalbefolkning lämnade in en klagomålsrapport om ett migrantarbetarläger där de bor med över 1,000 XNUMX arbetare som orsakar problem.

Den 12 oktober 2023 gav Niwat Rungsakhon, guvernör i Phra Nakhon Si Ayutthaya-provinsen, en order till specialoperationsteamet och andra relevanta tjänstemän, i totalt 100 officerare, på en inspektion av ett migrantarbetarläger, Uthai, Phra Nakhon Si Ayutthaya.

Niwat fick en rapport från lokalbefolkningen i Uthai som bor nära migrantarbetarlägret om möjliga problem och irritation, avloppsvatten, stank och stjäl av grönsaker. Men lokalbefolkningen i Uthai hade lämnat in klagomål tidigare till relevanta tjänstemän och ingen påstås ha svarat på förfrågningarna.

Uthaipoliser och folkhälsotjänstemän hade som mål att utreda och slå ner illegala migrantarbetare. I en inledande undersökning hittades mer än 1,000 350 migrantarbetare från Myanmar och Kambodja med XNUMX arbetare som inte hade någon dokumentation eller arbetstillstånds.
Uthaipoliser eskorterade sedan de illegala migrantarbetarna till Uthai District Office och kallade arbetsgivarna för att visa upp dokumentation och arbetstillstånd.

Det var oklart vilka rättsliga åtgärder och åtal som skulle äga rum mot arbetsgivarna vid presstid.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.