14-årig pojke drunknar i Chonburi-reservoaren, hans vän överlever

FOTO: เรารักพัทยา

Chonburi —

En 14-årig pojke drunknade tragiskt efter att en båt han smög ner i vattnet med sin vän kapsejsade i en reservoar i Banglamung-distriktet i Chonburi på lördagseftermiddagen den 14 oktober. Hans vän klarade sig oskadd från händelsen.

Offret, vars namn undanhölls på grund av sin unga ålder, dog efter att ha drunknat i Huai Khun Chit-reservoaren i Takhian Tia-distriktet. Drunkningstragedin utspelade sig när de två 14-åriga pojkarna bestämde sig för att i hemlighet ta en båt som tillhörde en lokal invånare och ro ut den i mitten av reservoaren för skojs skull.

Det överlevande offret, som av polisen namngavs som "A (alias)", lyckades simma till stranden av reservoaren oskadd efter att hans båt kantrat. Han bestämde sig då för att informera invånarna i sin by eftersom hans vän hade försvunnit under vattnet.

Klockan 12:30 anlände räddningspersonal och Banglamung-polisen till reservoaren och började genast leta efter den försvunna pojken. Efter cirka en halvtimme hittades barnets kropp på botten av vattenkällan. Han dödförklarades på platsen av räddningstjänsten.

Vid förfrågan berättade A att han och hans kompis kom för att leka vid reservoaren på eftermiddagen. De lade då märke till en bybors fiskebåt gömd vid stranden, så de bestämde sig för att i hemlighet ta båten och ro ut den i vattnet för en joyride.

Medan de befann sig cirka 100 meter från stranden, hävdade A att den avlidne skakade båten av okänd anledning, vilket fick vatten att komma in i fartyget. Båten sjönk så småningom och A:s vän kämpade för att simma. Det överlevande barnet, som kunde simma, sa att han redan försökt hjälpa sin vän men inte lyckades. Därför var han tvungen att simma tillbaka till stranden för att rädda sig själv.

Vid presstillfället har ingen trätt fram för att hävda äganderätten till båten. Det 14-åriga offret fördes till ett lokalt sjukhus för att invänta begravningsarrangemang.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.