Kraftiga regn utlöser översvämningar i Phayao, förstör bron och orsakar offer

Phayao —

Klockan 3:00 den 15 oktober 2023 rapporterade lokala Phayao-media att kraftiga regn orsakade en översvämning som förstörde en bro och lokala fordon med sju bybor som saknas i Dok Khamtai och Chiang Muan-distrikten, Phayao.

Till en början hittades fyra bybor i Chiang Muan döda och en saknades fortfarande. De andra två Dok Khamtai byborna hittades vid liv på ett berg.


Herr Navin Suthammeng, distriktssekreterare i Dok Khamtai-distriktet, uttalade offentligt att från 1:30 till 3:00 kom det kraftiga regn hela natten som orsakade översvämningen som förstörde Dok Khamtai-Chiang Muan-bron. Översvämningen kopplade bort samhället och krävde fyra liv.

I nuläget fortsatte relevanta tjänstemän att rensa bambuklumpar och skräp som fastnat under bron och fyllde stigen med jord för att tillåta tillfällig trafik. Ett räddningsteam ska ha letat efter ytterligare en försvunnen person vid presstiden.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.