Pattaya Songtaew-förare deltar i hård bråk för passagerare

Pattaya —

En rivalitet mellan förarna av två Songtaews, en populär form av kollektivtrafik i Thailand, eskalerade på söndagskvällen när förarna inledde ett våldsamt bråk för att tävla om kunderna.

Händelsen rapporterades till Pattaya-polisen klockan 10:30 på söndagskvällen den 15 oktober. Polis skyndade sig till olycksplatsen vid Pattaya Second Road, Nongprue-distriktet, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen.

Där bråkade en grupp Songtaew-förare högljutt och utbytte verbala överfall, vilket orsakade en kaotisk scen mitt på vägen. Händelsen lockade en stor skara utländska turister, vilket enligt Pattaya-polisen avsevärt hade skadat Pattayas rykte som ett turistmål i världsklass.

Pattaya News noterar att en Songthaew är ett ombyggt passagerarfordon som kommer från en pickup. Utrustade med två rader med sittplatser har dessa fordon fungerat som ett ekonomiskt transportsätt i Thailand i många år.

Innan polisen anlände sa ögonvittnen att några Songthaew-förare bråkade om parkeringsplatser när de tävlade om passagerare. Detta eskalerade till ett fysiskt bråk, vilket resulterade i att en kvinna sparkades i ansiktet. Bråket störde en kort stund trafiken innan polisens ingripande. Förarna fördes därefter till Pattayas polisstation, där de enligt uppgift fortsatte sitt gräl.

En thailändsk kvinna, som krävde konfidentialitet för sitt namn, berättade för The Pattaya News att hon såg sin medförare i Songtaew bli attackerad av andra förare. Därefter rusade hon till hjälp och blev sparkad i ansiktet.

Till en början åtalade Pattaya-polisen båda sidor och bötfällde dem för ett orapporterat belopp. Poliserna fick också förarna att lova att inte begå sådant beteende igen för Pattayas turismbilds skull.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.