Thailands premiärminister bjuder in Rysslands president Vladimir Putin att besöka Thailand

Nationellt —

Thailands premiärminister Srettha Thavisin har bjudit in Rysslands president Vladimir Putin för ett officiellt besök i Thailand nästa år.

Srettha avslöjade att han har skickat inbjudan till den ryske presidenten under sitt möte med honom tisdagen den 17 oktober. De två landsledarna träffades för första gången under 3rd Belt and Road Forum for International Corporation i Peking, Kina.

"Rysslands president själv tycker om att besöka Phuket, och han reser dit regelbundet", avslöjade Srettha för thailändska medier. "Jag har skickat en inbjudan till honom att besöka Thailand nästa år, och han svarade med ett vänligt 'ขอบคุณครับ (tack)."

Dessutom framhöll Thailands premiärminister att Thailand har välkomnat över en miljon ryska turister i år. Han nämnde vidare att hans kabinett nyligen har beviljat godkännande för en förlängning av visumfri vistelse period för ryska besökare, förlänga den från 30 till 90 dagar, för att öka de ryska resorna under högsäsong.

Premiärministern deltog också i en middag med Kinas president Xi Jinping som ordförande för forumet.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.