Thailändska myndigheter genomför räder över hela Bangkok för att slå ner på kodeinspetsad sirap och oregistrerade droger

Bangkok—

Den 17 oktober 2023, Pol. Generalmajor Anan Nanasombat, befälhavaren för Consumer Protection Police Division (CPPD) och Thai Food and Drug Administration (FDA) tjänstemän inledde en sökoperation på sex platser över hela Bangkok efter kodein-spetsad sirap och oregistrerade droger.

Under operationen misstänktes illegala sirapsprodukter innehålla förbjudna ämnen med över 865 enheter till ett uppskattat värde av 1 miljon baht.

Smakämnen FDA fick en rapport om hostsirap som misstänks innehålla kodein som var populär bland tonåringar för att användas i en mixer med läsk för rekreationsdroger. Utredningsteamet samlade in bevis på sociala medier och genomförde en fältinspektion som sedan ledde till sökning på 6 olika platser i Bangkok enligt tillstånd från domstolsmyndigheten.


När det gäller den omtvistade egendomen skickades hostsaft för undersökning av olagliga och förbjudna ämnen, särskilt kodein.

Pol. Generalmajor Anan uttalade offentligt att trenden bland tonåringar som använder biverkningar av hostsaft och smärtstillande medel blandat med olagliga substanser för illegala droger kallas "Lean". Med förbjudna ingredienser och olämplig användning skulle det leda till drogberoende och negativa effekter på kropp och själ.

CPPD-tjänstemännen lovade att omedelbart fånga dessa gärningsmän och åtala dem i yttersta utsträckning.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.