Invånare klagar på dålig lukt och avloppsvatten från Rayong Waste Management Center, lokala tjänstemän svarar

Rayong—

Den 19 oktober 2023 utförde Niphon Wongsri, vicepresidenten för Ban Khao Bot Community, tjänstemän för föroreningskontrollavdelningen och andra relevanta myndigheter en fältinspektion vid Rayong Waste Management Center i Mueang Rayong.

Lokalbefolkningen i Ban Khao Bot hade tidigare lämnat in ett formellt rättsligt klagomål mot avfallshanteringscentret och hävdade att det var källan till en dålig lukt och hade släppt ut avloppsvatten i samhället.

Niphon uppgav offentligt att lukten var mycket stark, särskilt när det regnade vilket gjorde att lokalbefolkningen inte kunde leva normalt. I början var lukten subtil men för närvarande har den varit ett problem för lokalbefolkningen i mer än 10 år av lidande och lukten kan påverka så långt bort som 10 kilometer långt.


Piya Pitutecha, borgmästaren i Mueang Rayong, bad om ursäkt till samhället som påverkades av Rayong Waste Management Center. Efter en undersökning av källan till problemet fann relevanta myndigheter att sopor transporterades till Rayongs avfallshanteringscenter från Map Ta Phut Municipality med en total mängd mer än 100,000 XNUMX ton.

Piya medgav offentligt att Rayongs avfallshanteringscenter för närvarande var fullsatt och kan ha resulterat i att sopor svämmade över in i staden. Avfallshanteringscentralen kunde inte ta emot inkommande sopor för tillfället.

Men till en början lovade Piya att skyndsamt lösa problemet genom att deponera det gamla avfallet och täcka det med en isolator. Som en långsiktig förvaltningslösning skulle Rayong Provincial Administrative Organisation utöka ytterligare en soptipp som för närvarande höll på att godkännas av energiministeriet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.