Thailändska myndigheter beslagtar över 86 ton illegala jordbruksprodukter i Ratchaburi enligt ministeriets order

Ratchaburi—

Thailändska myndigheter konfiskerade mer än 86 ton illegala och oidentifierade jordbruksprodukter i Ratchaburi enligt en nyligen beordrad minister för jordbruk och kooperativ.

Klockan 2, den 00 oktober 18, utförde Mr. Kraithawat Tinsom, vice guvernör i Ratchaburi-provinsen, avdelningen för boskapsutveckling och andra relevanta myndigheter en inspektion av kyllagringsenheter i Bang Phae, Ratchaburi.

Under utredningen rapporterade officiella källor att det förekom smuggling av illegala och oidentifierade jordbruksprodukter som kött, fläsk och fågel med totalt mer än 86 ton.

Nyligen inledde thailändska myndigheter en storskalig sökoperation i Samut Sakhon efter illegala och oidentifierade jordbruksprodukter på över 21 platser.

Tjänstemännen konfiskerade sedan den omtvistade egendomen för vidare undersökning och bad den påstådda ägaren att ta med dokument som visar bevis på innehav och kadavernas ursprung att visa upp för relevanta tjänstemän inom 15 dagar. Men om den påstådda ägaren misslyckades med att presentera dokumenten, skulle tjänstemän väcka åtal mot ägaren med hänvisning till lagen om djurepidemier och tulllagen i enlighet därmed.


Kraithawat avslöjade offentligt att den pågående köttsmugglingen i Thailand orsakade problem för boskapsproducenter under lång tid. Det påverkar också ekonomiska marknadsmekanismer och konsumenternas hälsa och kan orsaka ytterligare djursjukdomsutbrott.

"Att lagföra illegala och oidentifierade jordbruksprodukter vid smuggling var en regeringspolitik. Och ministeriet för jordbruk och kooperativ har en policy att vidta seriösa åtgärder, säger Kraithawat.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.