Chiang Mais turism drabbas av nedgång i kinesiska besökare trots visumbefrielse

Chiang Mai-

Den 21 oktober 2023 rapporterade lokala mediekällor i Chiang Mai de otillfredsställda efterdyningarna av visumbefrielse sedan slutet av september för kinesiska turister, vilket var en av den thailändska regeringens policy för att locka utländska turister att besöka Thailand.

Chiang Mai är en av de mest populära destinationerna i Thailand från hela världen, men statistiska resultat visade annorlunda, antalet inkommande kinesiska turister till Chiang Mai var förvånansvärt lågt under den senaste månadsperioden. Enligt statistiken över antalet kinesiska turister som besökte Chiang Mai var det 21,568 12,556 i augusti, 7,828 1 i september och 15 XNUMX mellan XNUMX-XNUMX oktober.

Läs om ett uttalande från ordföranden för Association of Thai Travel Agents om visumbefrielse.

Mr. Suphamit Kitjapipat, ordföranden för Chiang Mai Tourism Business Association, resonerade offentligt att det låga antalet kinesiska turister berodde på den senaste Siam Paragon-skjutningen och den nuvarande lågsäsongen. Men i november, december och januari skulle det finnas ett stort antal kinesiska turister på thailändska festivaler under högsäsong, tillade Suphamit.


Suphamit nämnde också sin oro över det pågående kriget mellan Israel och Hamas som indirekt skulle påverka turismaspekter eftersom den höga efterfrågan på olja skulle höja kostnaderna för flygbiljetter. Många utlänningar skulle välja att resa för affärer, möten och andra skäl än turism.

Dessutom uttryckte Suphamit en annan fråga om att antalet flygbolag som flyger direkt till Chiang Mai för närvarande var lågt jämfört med före pandemin av Covid 19. "Det borde finnas fler flyg och en förlängning av flygplatsens servicetider till 1 behövde övervägas. Men det här är en bra start för det första året av återöppning av landet när det gäller antalet turister, säger Suphamit.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.