Vild elefant dödar bychefen i Surat Thani

FOTO: อุทยานแห่งชาติแก่งกรุง - Kaeng Krung National Park

Surat Thani —

En koelefant med en kalv attackerade och dödade en bychef i Surat Thani-provinsen i södra Thailand i söndags när den senare försökte trycka tillbaka dem in i skogen.

Samnao Kraiket, chefen för byn Moo 11 i Khlong Pha-distriktet i Tha Chana-distriktet, dukade av för sina svåra skador på väg till ett sjukhus den 22 oktober.

Den ödesdigra byhövdingen eller "Phuyaiban" på thailändska språket dog efter att ha blivit attackerad av en vild elefant. Attacken lämnade honom med en krossad bröstkorg, en bruten höft och svåra huvudskador.

Surat Thani-polisen rapporterade att en flock med 9-11 vilda elefanter hade tagit sig in i en oljepalmplantage vid Thap Saming Khla i byn Moo 11 och börjat mata och skala träden. Offret, Mr. Samnao, ledde ett team som helt bestod av frivilliga i ett försök att driva ut djuren från plantagen och tillbaka in i skogen.

Men Mr. Samnao attackerades av en koelefant med en kalv, vilket ledde till att han gick bort. Elefanterna drevs så småningom tillbaka in i skogen.

Enligt lokala bybor invaderar vilda elefanter ofta grödor i områdena Khlong Pha och Prasong i Tha Chana-distriktet. Under årens lopp har många människor dödats eller skadats av dessa djur.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.