Gripande i Uthai Thani när regeringstjänstemän står inför påstådda mutanklagelser på byggprojekt

Uthai Thani—

Den 24 oktober 2023 inledde teamet för Anti-Money Laundering Office (AMLO) och relevanta tjänstemän en sökoperation för att arrestera regeringstjänstemän som påstås ha begärt mutor för byggprojekt på 8 platser i Uthai Thani.

Under operationen tillfångatog myndigheterna tre regeringstjänstemän och två personer med påstådda mutor på över 600,000 XNUMX baht.

En av de påstådda misstänkta var en svärson till Chada Thaised, vice inrikesministern.

De berörda tjänstemännen hade fått ett klagomål från ett oidentifierat offer, en entreprenör för byggprojekt för vattenverk, från regeringstjänstemän som påstås ha bett om mutor för att fortsätta bygget.

Offret ska ha vittnat för poliserna om att en anonym person hotade honom i ett telefonsamtal att dra sig ur e-budgivningen för byggprojekten.

Offret vägrade dock varningen och pengar att dra ut.
Efter budgivningen kunde offret inte utföra byggnadsarbeten som planerat på grund av påstådda inflytelserika personer i Uthai Thani som beordrade byggbutiker att inte sälja någon utrustning eller cement till offret.

I september erbjöd en påstådd regeringstjänsteman offret att betala en muta på 600,000 XNUMX baht för att fortsätta byggnadsarbetet. AMLO-teamet och relevanta tjänstemän planerade sedan att fånga den påstådda misstänkta och inblandade individer under penningöverföringen.


Efteråt kom den framgångsrika arresteringen av två påstådda individer som samlat in pengarna från offren och som senare offentligt endast identifierades som herr Manop och herr Yingyong. De berörda tjänstemännen genomförde sedan ytterligare utredning som ledde till att tre andra påstådda regeringstjänstemän arresterades i deras bostäder.

Men efter förhöret ska de påstådda misstänkta ha beviljats ​​borgen under utredningsskedet på grund av att de hade en statlig position och kontanta tillgångar på 400,000 XNUMX baht per person.

AMLO:s tjänstemän uttalade offentligt att de påstådda misstänkta hade en regeringsställning, uppgörelse och inget möjligt beteende att fly. Ett schemalagt domstolsframträdande för individerna kommer att utses när ärendet är avslutat.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.