Chiang Mai förbereder sig för tillströmning av turister för lyktafestivalen med över 80 % hotellbokningar

Chiang Mai-

Chiang Mai är på topplistan över resplaner för utländska turister med ögonen på Lantern Festival, med mer än 80 % av hotellbokningarna.

Den 25 oktober 2023 uppgav Panlop Saejiw, presidenten för Chiang Mai Tourism, offentligt att många thailändska turister under långa semester besökte Chiang Mai som resmål, vanligtvis på nyårshelger eller helger. Speciellt när den thailändska regeringen annonserade långa semester är det lätt att fatta ett beslut och göra resplaner.


Panlop avslöjade för thailändska medier att internationella flygbiljetter är överkomliga, men inrikes flygbiljetter är till höga priser och kan ha en liten inverkan på turismen. "När det gäller den långa semestern och den kommande festivalen, Lantern Festival, i Chiang Mai, har antalet 4-stjärniga hotellbokningar skjutit i höjden med upp till 80 %, mestadels en utländsk grupp", tillade Panlop.

"I november och december var mer än 60 % av hotellrummen bokade, vilket är mycket bra för att öka turismen i Chiang Mai", sa Panlop.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.