Singer's Fire Stunt vid konserten i Chiang Mai väcker undersökningar och säkerhetsproblem

Chiang Mai-

Den 26 oktober 2023 avslöjade Mr. Atthawut Phuengniam, Chiang Mais provinssekreterare, för thailändska medier en incident där en sångare tände sina byxor med eld för att hajpa en konsert på en nöjeslokal i Chiang Mai.

Under incidenten klockan 11:30 den 25 oktober 2023 identifierades den påstådda sångaren offentligt endast som Mr. Krit, 29, och andra bandmedlemmar i MOONHUNTERS, som utförde en livekonsert på en bar i Chiang Mai. Mitt under föreställningen tände Krit sina byxor med eld bland jublet från publiken.
Men efter showen blev videon som spelades in under showen viral och den påstådda sångaren tillsammans med andra bandmedlemmar sattes under utredning och kallades till Chang Phueaks polisstation, Chiang Mai.
Poliserna ska ha informerat Krit om risken för brandolyckor på honom själv, anläggningen och andra personer. Allmänhetens säkerhet är viktig. Potentiellt skulle det vara ett dåligt exempel för följare och kan ha en liknande incident i framtiden.
Atthawut tillade vidare att den påstådda sångaren kan ha begått brottet mordbrand utan urskillning. "Ägarna till anläggningarna bör ta hänsyn till denna incident och hjälpa till att övervaka den. För om en allvarlig incident inträffar kan ägaren av anläggningen inte frånsäga sig ansvar, säger Atthawut.


Krit, den påstådda sångaren, ska ha uttryckt sin oro över händelsen och bett om ursäkt till allmänheten angående hans handlingar utan att ta hänsyn till lagen och säkerheten för platsen och människorna.
Till en början kommer Chang Phueak-poliserna att samla bevis för ytterligare rättsliga förfaranden.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.