Stor strandad hona Dugong upptäckt vid Satuns Ban Ko Raya Beach

Satun—

Den 26 oktober 2023 rapporterade Satuns lokala media att en lokal invånare hittade en stor kvinnlig dugong, som vägde över 200 kilo, strandad vid Ban Ko Raya Beach, Mueang, Satun.

Mr. Winai Mongleh, en 52-årig byhövding, fick en rapport från Mr. Khomchan Koppulao, 28, som hittade den massiva dugongen strandad. Enligt rapporten från media bad Khomchan sedan lokalbefolkningen att hjälpa till att flytta dugongen till en brygga för ytterligare undersökning av Department of Marine and Coastal Resources.
Till en början hade dugongen sår och fläckar på svansen med en repa och ett svullnadsmärke på ryggen.
Mr. Ameen Sando, en 40-årig naturvårdare, uttryckte sin sorg över den skadade dugongen. Upptäckten av dugonger, mestadels delfiner och havssköldpaddor, i området indikerar att havet är rikt på naturresurser.
Ameen vill dock att den thailändska regeringen ska vidta åtgärder för att bevara sjögräs eftersom det är en matkälla för sällsynta marina djur som dugonger.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.