Ny del av Sri Rachas flytande bro öppnar för att öka Koh Lois turism

FOTO: ข่าวคนชล

Sri Racha —

Myndigheterna i Sri Racha öppnade officiellt den tredje delen av projektet "Floating Bridge" som syftar till att öka turismen på Koh Loi torsdagen den 26 oktober.

Tidigare år har Sri Racha kommun byggt den flytande bron, som spänner över en imponerande total längd på 480.20 meter, uppdelad i tre sektioner, för att stärka den inhemska och internationella turismen.

Hela projektet fick finansiering från olika statliga källor för sektion 1, som sträcker sig 152 meter, med stöd av Sri Racha kommuns budgetanslag på 86,516,000 2023 XNUMX baht för bygget, som slutfördes i juni XNUMX.

Projektet fortsatte sedan med att bygga sektion 3 av bron, som mätte 158 meter. Denna sektion fick ekonomiskt stöd på 86,029,600 26 XNUMX baht från utvecklingsprojektet Eastern Economic Corridor (EEC) och Sri Racha-kommunen, och det slutfördes officiellt igår, den XNUMX oktober.

Den återstående sektionen 2, som spänner över 127.20 meter, stöds av en budget på 71,316,500 2024 XNUMX baht från Chonburi-provinsen, och den förväntas vara färdig i september XNUMX.

I går höll myndigheterna i Sri Racha, ledd av borgmästare Chatchai Timkrajang, en invigningsceremoni för den tredje delen av bron. Han nämnde att flytbrons mål var att skapa en ny turistattraktion i Sri Racha-distriktet. Den ikoniska bron kommer att göra det möjligt för besökare att njuta av en spektakulär 360-graders utsikt över havet under dagen och kvällen.

Koh Loi ligger inbäddat 500 meter från kusten och är en populär tillflyktsort för både lokalbefolkningen och turister. Det fungerar som den primära inkörsporten till Sichang Island, en berömd destination i Sri Racha. Dessutom är ön hem för det vördade Sri Maharacha-templet, beläget på toppen av en kulle, som erbjuder hisnande panoramautsikt, särskilt under soluppgången. För unga besökare finns det också en liten havssköldpaddsdamm som ger möjlighet till observation och lärande.

FOTO: ข่าวคนชล
FOTO: ข่าวคนชล
FOTO: ข่าวคนชล
FOTO: ข่าวคนชล
FOTO: ข่าวคนชล

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.