Pattaya-polisen genomför aktiv skytteövning på Central Pattaya Mall

Pattaya—

Den 27 oktober 2023, Pol. Överste Patikorn Sornchai, biträdande polisbefälhavare, Chonburi-provinsen, Pattaya-poliser och andra relevanta tjänstemän, genomförde en "Active Shooter"-övningsplan för incidentrespons vid Central Pattaya Shopping Mall.

Syftet med övningen var att förhindra tragiska incidenter i framtiden, dessutom skulle den bygga upp förtroende för att upprätthålla allmän säkerhet och ge allmänhetens kunskap för att vara redo för en skottincident om den skulle inträffaröd

Under övningen inkluderade en simulering av masskjutningen Pattaya-poliser, relevanta myndigheter och anställda i Central Pattaya Shopping Mall.


Pol. Överste Patikorn uppgav offentligt att övningen gick enligt den policy som Pol. General Torsak Sukvimol, generalkommissarie för den kungliga thailändska polisen, betonade vikten av noggranna förberedelser inför oväntade incidenter.

Dessutom skulle övningen bygga upp förtroende för thailändska medborgare och utländska turister och minska antalet olyckor för officerare.
"Övningen kommer att hållas regelbundet och kommer att äga rum i lokala samhällen och skolor," sa Pol. Överste Patikorn.

Fler övningar över hela Thailand har ägt rum efter en skjutning nyligen vid Siam Paragon i Bangkok, ansatt av en 14-årig pojke.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.