Thailändska myndigheter beslagtar över 50 miljoner baht olagliga ämnen avsedda för Australien

Nationell-

Thailändska och australiska myndigheter beslagtog nyligen över 50 miljoner baht av olagliga ämnen som smugglats från grannländer för att skickas till Australien.

Den 27 oktober 2023 uttalade Panthong Loikunnan, rådgivaren för utveckling och förvaltning av skatteuppbörd, thailändska kontoret för Narcotics Control Board (ONCB) tjänstemän, Australian Border Force och andra relevanta tjänstemän offentligt om konfiskeringen av ett stort antal av olagliga ämnen värda mer än 50 miljoner baht.
Panthong avslöjade för thailändska medier att narkotikasmugglingsverksamhet traditionellt transporteras via lastfartyg i stort antal, men nuförtiden sker transporterna via expresstjänster i ett litet antal gömda i leksaker, tjocka böcker, skor och så vidare. De nya sätten att smuggla drogerna har blivit kreativa för att undvika upptäckt av tullavdelningens tjänstemän, sa Panthong.


Under oktober 2023 fanns det mer än 11 ​​fall av narkotikasmuggling från grannländer till Thailand innan olagliga ämnen skickades till Australien, Taiwan och Korea som slutdestinationer.
Den australiensiska tullmyndighetens tjänstemän har vidtagit strikta och allvarliga åtgärder för att fånga narkotikasmugglare för att minska distributionen av olagliga ämnen till lokala samhällen och ungdomar i Australien.

Dessutom kommer tjänstemän från thailändska tullmyndigheter att öka intensiteten i narkotikasökningar med samarbete från relevanta myndigheter för att spåra brottslingar som importerar eller exporterar olagliga ämnen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.