Chonburi håller unika sekelgamla buffellopp

FOTO: ททท.สำนักงานพัทยา

Chonburi —

Den årliga Buffalo Racing Festival i Chonburi-provinsen, Thailand, ägde rum den 28 oktober 2023 med temat "One of a Kind in Thailand, One of a Kind in the World."

Det traditionella evenemanget, som hölls på den centrala scenen framför Chonburi Provincial Administration Organization, såg entusiastisk deltagande från lokalsamhället och internationella turister.

Chonburis guvernör Thawatchai Srithong, tillsammans med Prapatsara Srithong, ordförande för Chonburis bychefer, invigde den 152:a upplagan av denna sekelgamla tradition.

Buffalo Racing Festival är djupt rotad i den lokala kulturen och har firats i Chonburi i över ett sekel. Traditionellt hålls den 14:e dagen i den 11:e månmånaden, bönder från provinsen tar med sina kvicka bufflar för att tävla i loppen. Man tror att denna ritual ger skydd åt bufflarna från sjukdomar och förhindrar naturkatastrofer.

Förutom loppen innehöll festivalen en procession av buffeldekorerade vagnar, kulturella uppträdanden och olika tävlingar inklusive buffelskönhetstävlingar och traditionella sporter. Evenemanget fortsätter att vara ett livligt firande av Chonburis rika kulturarv och jordbrukstraditioner.

FOTO: ททท.สำนักงานพัทยา
FOTO: ททท.สำนักงานพัทยา
FOTO: ททท.สำนักงานพัทยา

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.