Pattaya Police Patrol City för att säkerställa att ingen alkohol säljs under slutet av buddhistiska fastan

Pattaya —

Pattayas polis och stadstjänstemän genomförde en stadstäckande patrull i går, den 29 oktober, för att säkerställa att företag följde policyn för alkoholfri försäljning under slutet av buddhistiska fastan.

En videoversion av denna rapport finns här på vår YouTube-kanal.

Igår avslutades buddhistiska fastan. Slutet på den buddhistiska fastan hänvisar till avslutningen av den buddhistiska fastan, även känd som Vassa eller Khao Phansa. Det är en tremånadersperiod under vilken buddhistiska munkar traditionellt vistas i sina kloster för intensiv meditation och undervisning.

Slutet på den buddhistiska fastan markerar en betydande religiös överlevnad, och i vissa regioner kan den involvera olika traditioner och ceremonier. Förbudet mot alkoholkonsumtion under denna tid är ett sådant iakttagande.

Runt 9 samlades 30 Pattaya-poliser och stadsmyndigheter för att inleda en stadsövergripande patrull i Pattaya City. Deras mål var att säkerställa att tonåringar inte betedde sig illa och att butiker (exklusive taxfreebutiker på flygplatsen) inte sålde alkohol från 40:00 till 01:24 lördagen den 00 oktober, i enlighet med policyn som fastställts av Kungliga thailändska polisen.

Enligt The Pattaya News reportrar verkade det som att de flesta nöjesområden var relativt tysta, med barer som beslutade att stänga ner för dagen på grund av alkoholförbudet.

Strandområdet, å andra sidan, blev mycket livligare mestadels av thailändska turister. Pattayas myndigheter patrullerade också stranden för att förhindra människor från att ägna sig åt tjänstefel. Det visade sig att de flesta ivrigt lydde lagen eftersom inget olagligt hittades.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.