Branden svävar Chong Chom-marknaden vid gränsen mellan Thailand och Kambodja, Surin, orsakar omfattande skador

Surin—

Klockan 10:00, den 27 oktober 2023, skickades mer än 35 brandbilar för att släcka bränderna på den thailändska-kambodiska gränsmarknaden eller Chong Chom-marknaden i Kap Choeng, Surin.

Den 28 oktober 2023 genomförde Surin rättsmedicinska bevistjänstemän en fältinspektion för att samla in bevis. Som ett resultat började orsaken till bränderna från den norra sidan av marknaden innan de snabbt spred sig till intilliggande stånd som lagrade kläder, vävda produkter och andra brandfarliga produkter. Dessutom blåste starka vindar på natten bränderna ännu mer.


Inledningsvis påverkades och skadades mer än 290 stånd till ett uppskattat värde av 150 miljoner baht.
Men lokala relevanta myndigheter etablerade ett tillfälligt kontor för svar och återhämtning och ett mentalvårdskontor från lokala sjukhus för att hjälpa de kambodjanska och thailändska offren mentalt och fysiskt. Vidare öppnades en donation av dricksvatten och konsumtionsvaror för att avlasta offren.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.