Ungdom drunknar under traditionell långbåtstävling i Phetchabun

Phetchabun—

Klockan 4:00, den 30 oktober 2023, rapporterade Phetchabuns lokala medier att en rodare drunknade till döds under det traditionella tävlingsevenemanget för långbåtstävlingar vid Thung Thong Chai-templet, Lom Kao, Phetchabun.

Chamrat Phudklong, borgmästare i Lom Kao Subdistrict, uttalade offentligt att en rodare, Mr. Worakit Kankiao, 18, försökte simma över floden med spänning efter att ha vunnit en 4:e plats i tävlingen.

Den traditionella långbåtstävlingen hölls också efter slutet av buddhistiska fastan (Ok Punsa).
Men efter det andra försöket sjönk Worakit plötsligt under vattnet ganska länge. Publiken hade ingen aning om Worakit dykte lekfullt eller drunknade. Efter att ha väntat ett tag och det inte fanns någon syn på Woraki, fick publiken och hans vänner panik och ringde ett vattenräddningsteam för att få hjälp eftersom ingen tog en risk för att hjälpa Worakit.

Tyvärr hittade räddningsteamet Worakit och hämtade hans kropp framgångsrikt på mindre än en timme. TPN News uttrycker kondoleanser till Mr. Worakits familj för den tragiska händelsen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.