Pattaya-polisen arresterade två påstådda motorcykeltjuvar

Pattaya —

Pattaya-polisen grep två thailändska män misstänkta för att de hade begått flera motorcykelstölder i Banglamung-distriktet. De greps onsdagen den 1 november.

En videoversion av denna historia kan ses här på vår YouTube-kanal.

Pol. Lt. Col. Thanapong Phothiti, chef för Pattaya-polisen, avslöjade för The Pattaya News att han hade gripit två misstänkta tillsammans med fyra stulna motorcyklar på en icke namngiven hyresbostad i Soi Phonprapanimit 27, Nongprue underdistrikt, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen.

Denna åtgärd följde på en rapport som lämnades in av ett oidentifierat offer den 24 oktober, där offret påstod sig ha blivit bestulen på sin motorcykel.

Efter att ha mottagit rapporten genomförde Pattaya-polisen omedelbart en utredning. De satte in styrkor för att söka efter bevis och lyckades få tag i övervakningskameror, vilket hjälpte till att spåra de misstänktas flyktväg. Till slut grep polisen de två misstänkta i ett hyrt rum och beslagtog de stulna motorcyklarna. Denna operation sträckte sig över både Pattayas polisstation och Nongprues polisstation, Lt. Col. sa Thanapong.

De två thailändska misstänkta identifierades av Lt. Col. Thanapong som Tong Noikhamlue, 33, och Monsinchai Nimananong, 31, och greps. De beslagtagna motorcyklarna kommer att fungera som bevis i det pågående rättsliga förfarandet mot dem.

De misstänkta ska ha erkänt sina brott och visat polisen genom en re-enactment hur de begick sina brott.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.