Chonburi guvernör inleder operation i Pattaya för att slå ner på brott inför högsäsong

Chonburi —

Chonburi brottsbekämpande och administrativa myndigheter inledde på onsdagen en samarbetsoperation för att bekämpa akuta sociala frågor i provinsen.

En videoversion av den här historien finns här på vår YouTube-kanal.

Den 1 november kl. 9 inledde Chonburis guvernör Thawatchai Sritong tillsammans med biträdande befälhavare för Region 30 Police Pol. Generalmajor Nanthawut Suwanna-la-ong, ledde en avsparksceremoni för att inleda en gemensam operation för att ta itu med olika sociala frågor i Chonburi, inklusive drogmissbruk, människohandel, innehav och bärande av skjutvapen, hasardspel och inflytelserika personer som orsakar problem och brott mot lagen.

Operationen inleddes i linje med regeringens politik att upprätthålla social ordning och undertrycka inflytelserika personer över hela landet.

Över 200 personal från olika myndigheter relaterade till säkerheten i området, inklusive lokala administrativa tjänstemän, poliser, representanter från inrikesministeriet, distriktschefer, biträdande distriktschefer, bychefer, assistenter för bychefer och samhällsskydd volontärer deltog i denna operation.

Guvernör Thawatchai betonade att denna operation var viktig för att säkerställa säkerheten och välbefinnandet för invånare och turister i Chonburi-provinsen, särskilt i Pattaya City, där ett stort antal människor bor och turister besöker för olika ändamål.

Guvernören uppgav också att särskilda operativa enheter har inrättats på både provins- och distriktsnivå för att upprätthålla social ordning och slå ner på inflytelserika personer som bryter mot lagen.

Efter avsparksceremonin genomfördes grundliga inspektioner i högriskområden, som nöjesområden i Pattaya, men inga olagliga aktiviteter eller missförhållanden upptäcktes.

Operationen visade upp Chonburis framgångsrika ansträngningar för att avskräcka olaglig verksamhet. Detta följde på en tidigare räd vid en manlig värdbar där flera misstänkta spelare och påstådda illegala migrantarbetare greps bara en dag tidigare.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.