Förändringar i kriterierna för innehav av metamfetamin i Thailand väcker oro för lokala droghandlare

Nationell-

Den 1 november 2023, Pol. Generallöjtnant Panurat Lakboon, assistanskommissionären – general för den kungliga thailändska polisen, avslöjade offentligt enligt folkhälsoministeriets senaste ministerföreskrifter att innehav av metamfetamin på 10 enheter eller mindre skulle betraktas som kriterier som droganvändare, inte narkotikahandlare .

Enligt strafflagen 2021 är narkotikamissbrukare offer som behöver rehabilitering snarare än att åtalas i rättsliga förfaranden eller avtjänar långa straff.
Emellertid, Pol. Generallöjtnant Panurat uttryckte sin oro över de nya kriterierna att innehav av olagliga substanser på 10 enheter eller mindre skulle leda till fler lokala knarklangare eftersom de kunde bära 10 metamfetaminpiller utan att anklagas för att distribuera narkotiska droger.
Därför skulle det, efter att ha ordnat de nya kriterierna, riskera en ökning av fler lokala knarklangare som följd.
Pol. Generallöjtnant Panurat ansåg personligen att antalet olagliga ämnen man kunde äga borde minskas till 5 enheter. Många faktorer måste beaktas ur medicinska aspekter och brottsbekämpande perspektiv och kommer att integreras med alla regeringspartier även i framtiden.
Pol. Generallöjtnant Panurat tillade vidare att enligt en brådskande order från Srettha Thavisin, den thailändska premiärministern, fanns det ett arrangemang för en speciell speciell operation för att föra in droganvändare i en rehabiliteringsprocess för att minimera möjligheten till lokalgemenskap våld.


"Dessutom tillkännagav Srettha offentligt röda zoner för narkotikahandel som behövde strikt kontroll, inklusive Chiang Mai, Chiang Rai och Nakhon Phanom. Med internationellt samarbete från grannländerna skulle det vara mycket effektivt att hålla ett öga på narkotikasmuggling, säger Pol. Generallöjtnant Panurat.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.