Myndigheterna i Banglamung implementerar strängare skjutvapenregler för allmän säkerhet

Chonburi —

Som svar på den senaste tidens alarmerande incidenter med skjutvapen sammankallade statliga myndigheter i Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen, till ett möte den 2 november 2023 för att ta itu med växande oro över allmän säkerhet.

Ledet av Phisit Sirisawadinukul, distriktschefen i Banglamung, fokuserade mötet på att implementera strängare åtgärder för att reglera och kontrollera användningen av skjutvapen.

Beslutet kommer i kölvattnet av en tragisk händelse den 3 oktober 2023, där en 14-årig unge använde en modifierad blank pistol i en skottlossning i Siam Paragon köpcentrum i Pathum Wan-distriktet, Bangkok. Denna händelse resulterade i skador och förlust av människoliv, vilket ledde till ett krav på förbättrade skjutvapenregler.

För att komma till rätta med dessa farhågor har Thailands inrikesministerium infört en rad åtgärder och riktlinjer. Dessa inkluderar ett omedelbart upphävande av utfärdandet av tillstånd för att bära, importera eller handla med imiterade skjutvapen, särskilt blankvapen. Dessutom finns det inte längre en policy på plats att utfärda ytterligare licenser för nya imiterade skjutvapen.

Vapenaffärsägare är också skyldiga att följa dessa nya regler. De måste avbryta utfärdandet eller importen av skjutvapen och ammunition, och ägare av blankvapen har mandat att uppvisa och registrera de tomma vapen de har, tillsammans med deras bostadsadresser, till den lokala registratorn. Licenser kommer endast att beviljas till registrerade skyttesportföreningar som verkar som juridiska personer, i enlighet med lagen om sportmyndigheten i Thailand från 2015.

I ett svepande drag kommer utfärdandet av tillstånd för att bära skjutvapen (Por. 12) att avbrytas med omedelbar verkan.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.