Myndigheterna i Pattaya håller offentlig utfrågning om att förlänga barens stängningstider till 4:XNUMX

Pattaya —

En grupp företagare i Pattaya träffade brottsbekämpande tjänstemän för att diskutera att förlänga de lagliga öppettiderna för nattliga företag till klockan 4 i ett försök att öka turismintäkterna.

En videoversion av den här historien finns här på vår YouTube.

Mötet, som ägde rum den 1 november, deltog av Pol. Generalmajor Nanthawut Suwanlaong, biträdande befälhavare för Region 2-polisen, Pol. Överste Thanapong Phothiti, chef för Pattayas polisstation, Pharadon Chainaporn, Banglamungs distriktssekreterare och relevanta tjänstemän från närliggande polisstationer inklusive Banglamung, Nongprue och Sri Racha; och företagare i Pattaya-området.

Mötet hölls för att diskutera den thailändska regeringens förslag om att förlänga nattetid för företag i Pattaya till klockan 4:00. Vissa poliser var emot förlängningen, men nattlivsföretagare var eniga i att tro att det borde ske för att öka turismen.

Enligt generalmajor Nanthawut nämnde han att förlängningen kan bidra positivt till ekonomin, men det kan också leda till en ökning av kriminell verksamhet och alkoholrelaterade olyckor.

Tjänstemannen uttryckte också oro över potentiella ökningar av föroreningar som höga ljud och den negativa inverkan som förlängningen kan ha på dagtidföretag.

Däremot uttryckte utelivsföretagare sitt stöd för förslaget om förlängning av drifttiden. De föreslog också en utvidgning av lagliga underhållningszoner till Jomtien och Naklua och betonade vikten av att utbilda personal på alla ställen för att säkerställa konsekvent servicekvalitet.

Observationerna och mötesanteckningarna skulle lämnas till den thailändska regeringen för vidare överläggning.

Samtidigt, den 30 oktober 2023, tillkännagav inrikesminister Anutin Charnvirakul planer på att utöka öppettiderna för nöjesställen i utvalda turistområden för att öka turismen under högsäsong.

Förslaget kommer att diskuteras ytterligare av det thailändska regeringen och inrikesministeriet, med ett slutgiltigt beslut som väntas senast den 15 december 2023.

Anutin betonade att strikt efterlevnad av lagarna måste upprätthållas av alla nöjesställen. Pilotprogrammet kommer initialt att fokusera på Chiang Mai, Phuket och Bangkok, med ytterligare områden som övervägs i framtiden. Inkluderandet av Pattaya är dock fortfarande osäkert, i väntan på slutliga överläggningar före den 15 december.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.