5,100 XNUMX kilo olagligt kött beslagtagits i Chonburi

Chonburi —

Chonburi Department of Livestock konfiskerade över 5,100 XNUMX kilo olagliga djurkroppar som hittades i Pong-området i Chonburis Banglamung-distrikt.

Operationen ägde rum igår, den 3 november, och leddes av biträdande direktör för Chonburi Department of Livestock Pol. Överste Chakkraphong Panmongkol.

Myndigheterna genomsökte flera kylcontainrar på en icke namngiven bearbetningsanläggning i Pong, efter ett klagomål som påstod att olaglig import, bearbetning och distribution av rått kött genomfördes på platsen.

Undersökningen avslöjade att 2,600 2,500 kg buffelkött, som påstås ha importerats från Indien, och 5,100 XNUMX kg nötkött från Argentina, Panama, Uruguay och Nya Zeeland, saknade nödvändig importdokumentation. Följaktligen beslagtogs hela XNUMX XNUMX kilogram av dessa djurkadaver för vidare granskning.

Pol. Överste Chakkraphong uppgav att operatörerna av webbplatsen måste tillhandahålla de nödvändiga dokumenten till tjänstemännen inom 15 dagar. Underlåtenhet att följa kommer att leda till rättsliga åtgärder enligt sektionerna 22 och 31 i lagen om djurepidemier. Myndigheterna namngav inte omedelbart webbplatsens operatörer.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.