Kontrovers utbryter efter att DOPA-tjänsteman påstås ha hittats på Chiang Mai Venue Open After Hours

Chiang Mai-

Den 3 november 2023 sändes tjänstemän från den offentliga sektorns anti-korruptionskommission (PACC) för att undersöka en nöjeslokal som påstås ha öppnat utanför lagligt föreskrivna tider i Muang Chiang Mai, Chiang Mai.

Pol. Generalmajor Charoonkiat Pankaew, biträdande kommissionär för PACC, avslöjade offentligt händelsen för thailändska medier när Chang Phueak-poliserna, som utförde en slumpmässig fältinspektion av nöjesdistriktet i Muang Chiang Mai, Chiang Mai, påstås ha hittat en provinsavdelning Administrationstjänsteman (DOPA) dricker efter den lagliga stängningstiden den 2 november på en oidentifierad nöjesplats.
Syftet med fältbesiktningen var att förhindra bråk och olaglig försäljning av sprit utöver lagligt föreskrivna tider.

"Om PACC-tjänstemän kan bevisa att nöjeslokalen öppnat utanför lagligt föreskrivna tider utan lagligt avbrott från en påstådd DOPA-tjänsteman, anses det försummelse av att utföra sina juridiska plikter", sa Pol. Generalmajor Charoonkiat.

Samtidigt uppgav representanter från DOPA att tjänstemannen i fråga, som inte har identifierats, bara "ätit" eftersom lokalen också tillhandahåller en restaurang och inte drack förbi den lagliga tiden, så enligt dem bröt han inte mot några lagar. De hävdade att tjänstemannen var ledig och upptagen med att äta och därför omöjligt kunde observera några olagliga handlingar som påstås äga rum när det gäller andra som drack förbi den lagliga tiden.

Under presstiden fortsätter situationen att undersökas av båda byråerna, och vissa användare av sociala medier kallar situationen för en storm i en kopp.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.