Thailands premiärminister försäkrar allmänheten att thailändska gisslan som hålls av Hamas fortfarande är säkra

Nationellt —

Premiärminister Srettha Thavisin försäkrade på måndagen allmänheten att alla 23 thailändare som för närvarande hålls fångna av Hamas-militanter fortfarande är säkra. Förhandlingsansträngningar pågår för att befria dem, sade han.

Premiärminister Srettha sade den 6 november att han försäkrades av general Songwit Noonpakdee, chef för Royal Thai Armed Forces, på söndagskvällen att alla 23 thailändska gisslan förblev säkra.

Generalen hade sett bilder av gisslan och bekräftade för Srettha att de levde. Gen Songwit informerade premiärministern att han förhandlade med Hamas genom Malaysia för frigivningen av de thailändska fångarna. Han hoppades också på en vapenvila på en eller två dagar för att skapa ett fönster där gisslan säkert kan eskorteras från Gazaremsan.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.