UPPDATERING: Hustru till Pattaya Gunman insisterar på att de är offer för bluff, polisen intensifierar sökandet efter skytt

Chonburi —

En thailändsk man som öppnade eld och skadade ett par mitt på ljusa dagen i Nongprue-området under helgen är fortfarande på fri fot och polisen söker intensivt efter honom. Den misstänktes fru hävdade för polisen att de påstås ha lockats av paret till en investeringsbluff, som kostade dem över 400,000 XNUMX baht i ekonomisk skada.

Först vår tidigare historia:

Ett par skadades av skottskador medan tre barn flydde i skräck efter att en okänd manlig misstänkt öppnade eld mot dem i vad Nongprue-polisen kallar en skuldrelaterad incident under helgen.

Nu till vår uppdatering:

En videoreportage av denna historia om du föredrar kan hittas på vår YouTube-kanal här.

Beväpnade mannen, identifierad av polisen i Nongprue som Chai Chaichanachai, 60, har placerats på en arresteringsorder efter händelsen. Men än så länge är hans vistelseort okänd och han är fortfarande på fri fot.

Lördagen den 4 november kallade polisen i Nongprue in hans fru, endast identifierad som Mrs. Nil, 40, för förhör, där hon förklarade att hon och hennes 60-årige man kände till det skadade paret. Hon påstod att hon blev bekant med Kunyapat Piromjira, 39, som fick en skottskada i armen, eftersom hon var en vanlig kund för nagelservice i sin butik.

Mrs Nil fortsatte med att säga att de båda kom från den norra delen av Thailand och snabbt bildade ett nära band. Senare ska Kunyapat ha bjöd in henne att investera i ett olje- och rederibolag, vilket garanterade 100 % avkastning, enligt Mrs. Nil.

För att lita på Ms Kunyapat, lånade både hon och hennes man, den påstådda beväpnade mannen, pengar från banken och en lånehaj för investeringen. Mrs. Nil hävdade att hon och hennes man till och med belånade deras bil för 50,000 465,000 baht och sålde alla sina guldsmycken, uppgående till en summa av XNUMX XNUMX baht, innan de anförtrodde den till de skadade parterna att hantera.

Den 18 september 2023, efter investeringen, fick de en avkastning på 16,500 XNUMX baht en gång. De har dock inte fått någon mer avkastning för sina pengar sedan dess. Mrs. Nil informerade polisen om att paret berättade för dem att deras investering inte gick som planerat, och därför bestämde sig paret för att avbryta och lovade att lämna tillbaka alla pengar.

Efter att ha ordnat några dokument tog paret också Mrs. Nil och Mr. Chai till sin bostad och försåg dem till och med med ett nyckelkort för att komma in i deras by, för att övertyga dem om att de definitivt skulle betala tillbaka skulden. Mrs. Nil nämnde dock att när den första delbetalningen kom, påstods de skadelidande ha vägrat att betala tillbaka, vilket orsakade stress för både henne och hennes man.

Innan skottlossningen inträffade lugnade hennes man Mrs. Nil och sa: ”Oroa dig inte. Jag går och tar in skulden." Efteråt lämnade han huset och kom aldrig tillbaka.

Samtidigt intervjuade The Pattaya News det skadade offret, Kunyapat, som fortfarande är inlagd på sjukhus, om den misstänktes frus påståenden. Kunyapat insisterade häftigt på att både hon och hennes man aldrig var inblandade i några bedrägliga investeringar som anklagade. Hon uppgav också att det var tydligt att de var offren efter att den misstänkte försökte föra bort dem och sköt dem inför sina unga syskonbarn.

Hon tillade att hon har stödjande dokument och är redo att bekämpa fallet till den fulla omfattningen av lagen. Dessutom uppgav hon att hennes man inte var inblandad i ärendet, men den beväpnade mannen avfyrade fortfarande en pistol mot honom och skadade honom till punkten av koma. Hon sa att hon också kommer att vidta rättsliga åtgärder mot den beväpnade mannen i största möjliga utsträckning.

Polisen i Nongprue jagar fortfarande efter den beväpnade mannen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.