Thailändska turistmyndigheter föreslår att låsa upp 60-dagarsvisumundantag för europeiska turister

FOTO: Bangkokbiznews

Nationellt —

Europeiska resenärer kan potentiellt snart njuta av 60 dagars utforskning i Thailand utan visumkrav, som rapporterats av det thailändska turist- och sportministeriet.

Minister Sudawan Wangsuphakijkosol uttalade måndagen den 13 november att turistministeriet överväger att föreslå det thailändska regeringen att förlänga viseringsfriheten för besökare från 50 europeiska länder från 30 dagar till 60 dagar.

Målet är att återuppliva Thailands turistindustri, med utgångspunkt i det för närvarande effektiva undantaget för besökare från Kina och Kazakstan.

Enligt Sudawan kommer förlängningen i det inledande skedet huvudsakligen att omfatta länder i och runt Europa, inklusive Storbritannien, Tyskland, skandinaviska nationer och Samväldet av oberoende stater (CIS), såsom Kazakstan, Uzbekistan och Turkmenistan.

Hon förklarade att europeiska besökare står för cirka 20 % av de utländska ankomsterna till Thailand, och att majoriteten av de högutgifterna besökarna kommer från denna region. Därför, med undantaget förlängt, kommer det att uppmuntra dessa resenärer att utforska Thailand ännu mer omfattande och under en längre tid, sa hon.

"Turism and Sports Ministry och Tourism Authority of Thailand (TAT) diskuterar förlängningen tillsammans", avslöjade Sudawan.

Förra året stannade europeiska turister i genomsnitt 18.55 nätter per person och spenderade i genomsnitt 66,000 2023 baht per resa. Men under den tidiga perioden av 80,000 ökade deras utgifter till över XNUMX XNUMX baht per resa.

TAT har fastställt ett intäktsmål på 2.5 miljarder baht från utländska besökare för år 2024. Dessutom förväntas thailändska inhemska turister bidra med ytterligare 1 biljon baht till branschen, med sikte på en total turismintäkter på 3.5 biljoner baht nästa år.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.