Över 9.3 miljoner fällande domar upphävda i Thailand, Thaksin Shinawatra är för närvarande inte kvalificerad för kriterier

Nationell-

Den 16 november 2023, Pol. General Torsak Sukvimol, generalkommissarien för den kungliga thailändska polisen, avslöjade offentligt att mer än 9.3 miljoner av 13 miljoner fällande domar avvisades inom två år.

Thailändska reportrar nämnde Ex-Thailands premiärminister Thaksin Shinawatra, genomgår för närvarande behandling på polisens allmänna sjukhus, och om han ingår i kriterierna för utvisning eller inte. Pol. General Torsak svarade till thailändska reportrar att Thaksin inte ingår i kriterierna eftersom han begick grova brott med ett straff på mer än 1 år.

Thaksin är under överinseende av rättsprocessen eller den thailändska kriminalvårdsavdelningen, och han har ingenting att göra med den thailändska polisen längre, tillade polisgeneral Torsak.

När det gäller om en kunglig benådning kommer att utfärdas till Thaksin eller inte, Pol. General Torsak sa att polisavdelningen inte har något ansvar eller befogenhet att göra det och har därför inga kommentarer till denna möjlighet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.