Pheu Thai partiledare förespråkar "mjuk makt" för ekonomisk tillväxt och kulturellt inflytande

Nationell-

Den 15 november 2023 höll Paetongtarn Shinawatra, ledaren för Pheu Thai Party, ett tal om "Soft Power, The Great Challenger" i seminariet "Thailand 2024 Beyond Red Ocean" som hölls av Prachachat, tidningsutgivaren.

Eftersom ordet "Soft Power" har cirkulerat i Thailand på sistone, beskriver den thailändska regeringen det som ett inflytande som omfattar nya kulturer genom samhällets flöde. Till exempel vill folk köpa en iPhone från Apple till och med med ett ökande pris varje år, men med dess popularitet av jämnåriga, erkänner människor dess värde och har lojalitet till varumärket.

Paetongtarn uttalade offentligt att en stor utmaning för den thailändska regeringen är hur man kan minska kostnaderna för Soft Power som kommer att skapa möjligheter och ekonomisk tillväxt för lokalbefolkningen.
Det finns tre faktorer för att initiera Soft Power.

  • Kulturkostnader: en produkts bakgrundshistoria,
  • Politiska värderingar: politik som stöder mjuk makt, och
  • Utrikespolitik: politik som publicerar thailändsk kultur utomlands.

Faktum är att Thailand hade tidigare liknande koncept som One Tambon, One Product (OTOP), Thai Kitchen to the World Kitchen, etc.


Paetongtarn tillade vidare att den thailändska regeringen kommer att etablera Thailand Creative Content Agency (THACCA), med samarbete från både offentlig och privat sektor. TCCA kommer att föreslå talang och expertpersoner i att skapa mjuk kraft, till exempel i den thailändska bokbranschen där populära litteraturstycken och böcker skulle översättas till multinationella språk.

Dessutom föreslog Paetongtarn ett koncept med One Family One Soft Power (OFOS) för att utveckla personliga färdigheter genom en byfondmekanism som skulle generera inkomster på upp till 16,000 11,200 baht per månad i hushållet jämfört med nuvarande XNUMX XNUMX baht per månad.

"OFOS har pilotprojekt om thailändska restauranger och Muay Thai där den thailändska regeringen siktar på att utbilda mer än 70,000 XNUMX individer av proffs i varje lokalt projekt", tillade Paetongtarn.

"Offentlig och privat sektor har initierat Soft Power och främmande länder omfamnar möjligheten. Den thailändska regeringen lovar att ta tillbaka Soft Power-strategin och höja levnadskvaliteten för thailändska lokalbefolkningen på världsscenen”, avslutade Paetongtarn.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.