Thailändska polismyndigheter tar upp studentbråk, vidtar försiktighetsåtgärder efter den senaste skjutningen i Bangkok

Nationell-

Den 15 november 2023, Pol. General Kittirat Phanphet, biträdande kommissarie för den kungliga thailändska polisen och den thailändska storstadspolisen, avslöjade offentligt ett möte för att lösa pågående studenters bråk mellan rivaliserande högskolor.

Storstadspolisen i varje tilldelat område har satt upp försiktighetsåtgärder för eventuella framtida incidenter med patrullförband utplacerade på platser som bedöms vara i riskzonen.


Under mötet diskuterade Minburi-polisen och relevanta tjänstemän riktlinjer för åtgärder för att ändra felaktiga värderingar till korrekta värderingar med ett gemensamt mål om samarbete mellan högskoleinstitutioner för att förhindra framtida konflikter. Detta inkluderade att involvera fakultetspersonal på högskolor för att bygga en kultur av lagarbete och för att betona att andra högskolor inte var "fienden" utan att alla var studenter och människor.

Den thailändska storstadspolisen hävdade att det skulle finnas kontinuerlig övervakning och hantering av bråk mellan institut med relevant information i praktiken för att genomföra åtgärdsplaner.
"Om poliserna inte utför sin plikt kommer de att möta konsekvenserna i enlighet med detta", sa Pol. General Kittirat.

Pol. General Kittirat betonade det en skottincident nyligen i Khlong Toei, Bangkok var inte ett bråk mellan rivaliserande studenter från olika högskoleinstitut utan ett brott där ett oskyldigt liv togs som var en älskad lärare som befann sig vid en bankomat i närheten, och där en annan student fick en allvarlig skada.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.