Thailand omfamnar elfordonsökning: Planer för ökad produktion och incitament presenteras

Nationell-

Mr. Poonphong Naiyanaphakorn, direktören för kontoret för handelspolitik och strategi, avslöjade för allmänheten den 16 november 2023 att trenden att använda elfordon globalt ökar.

Smakämnen International Energy Agency (IEA) har anat att den totala försäljningen av elbilar skulle öka från 10 miljoner enheter 2022 till 14 miljoner enheter i slutet av 2023, vilket är en tillväxt på 35 %.
Kina hade flest sålda elbilar i världen 2022, 5.9 miljoner enheter vilket är 58 % av de sålda elbilarna i världen.

Enligt statistiken från det thailändska departementet för landtransport, var registreringen av batterielektriska fordon (BEV) från januari till september 2023 på 66,919 300 enheter, vilket var en tillväxt på XNUMX % jämfört med förra året.

Den thailändska regeringen och den privata sektorn fäste vikt vid politik och åtgärder för att främja elfordon. De syftade vidare till att öka produktionen av Zero Emission Vehicle (ZEV) med 30 % av all bilproduktion till 2030.

Dessutom, godkände Electric Vehicle Association of Thailand åtgärder för att stödja användningen av elfordon. Under 2024-2027 rapporterades det att den thailändska regeringen kommer att sänka importtullarna med högst 40 % för elbilar med ett pris som inte överstiger 2 miljoner baht och sänka punktskattesatserna från 8 % till 2 % för elbilar med ett pris som inte överstiger 7 miljoner baht.

Elfordonsköpare får också en subvention som inte överstiger 100,000 XNUMX baht beroende på fordonstyp och batteristorlek.

Vidare strävade den offentliga och privata sektorn efter att bygga ut laddstationer för elbilar till 150 stationer över hela Thailand fram till 2023.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.