Pattaya går samman för att vitalisera Thailandbukten och främja marin biologisk mångfald

Pattaya —

Thailands elektricitetsgenererande myndighet (EGAT) samarbetade med Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) och staden Pattaya för att organisera ett evenemang för utplacering av gamla elektriska isolatorer utanför Koh Sak för att skapa konstgjorda koraller för marina varelser.

Detta initiativ är en del av Fish House Project som leds av EGAT, och det deltog av Paitoon Panchaiyaphum, chef för avdelningen för bevarande och resursförvaltning vid DMCR, Sumitra Kanchanamit, chef för den centrala operationsavdelningen vid EGAT, och medlemmar av dykklubben Sea Walker.

Mrs. Jintana Bamrung, som representerar Pattayas biträdande borgmästare, betonade vikten av detta projekt för stadens utveckling. Hon konstaterade att både DMCR och EGAT erkänner Pattaya som en främsta turistdestination i Thailand, och att utplaceringen av avvecklade elektriska isolatorer i havet utanför Koh Sak kommer att bidra till återställandet av naturresurser och det marina ekosystemet. Detta förväntas i sin tur öka öns turism och fiske, och stimulera ekonomin i Chonburi-provinsen.

Enligt tjänstemännen har EGAT en bevisad meritlista av framgångsrika samarbeten med olika partners för att skapa konstgjorda fiskhus från elektriska isolatorer på flera platser över hela Thailand. Det totala antalet utplacerade isolatorer har överstigit 5,000 ​​XNUMX, vilket avsevärt bidrar till ett hållbart återställande av det marina ekosystemet.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.